Volgens WireX is de huidige infrastructuur niet meer up-to-date, duur en frustrerend. Daarom houdt de dienst zich bezig met peer-to-peer overschrijvingen en wereldwijde betalingen. Geografische grenzen moeten tot het verleden behoren. Je kunt geld verzenden en ontvangen naar en van iedereen, waar dan ook ter wereld. Het is niet alleen simpeler, maar ook veiliger. Het ziet zichzelf als de toekomst van het bankieren.
Beginnen met WireX
Beginnen met WireX is simpel. Open een gratis account en zet er geld op. Dit kan door Bitcoins te kopen via bijvoorbeeld PayPal. Daarvoor betaal je geen commissie. Bij WireX krijg je een Bitcoin Wallet en maximaal drie kaarten, voor Amerikaanse Dollars, euro’s en Britse ponden. Je kunt je kaarten overal gebruiken waar Visa wordt geaccepteerd.
Allereerst maak je een account aan. Daarvoor is het benodigd om kopieën van je ID-kaart te sturen. Daarnaast moet je meewerken aan een Know-Your-Customer (KYC) check. Dit is een check die wordt gedaan om veiligheid voor zowel WireX als de klant te waarborgen. Na verificatie word je geaccepteerd en wordt je account geopend.
Nu kun je geld toevoegen, aan de hand van jouw valuta. Je kunt een bankoverschrijving doen, maar je kunt ook Paypal en vele andere manieren gebruiken. Je kunt gewoon geld toevoegen, maar je kunt het ook laten omzetten in Bitcoin. Dat mag je helemaal zelf weten.
Wie het geld wil omzetten naar Bitcoins, klikt op de grote ‘Buy Bitcoin’-knop aan de bovenkant van de website. Selecteer daar hoeveelheid die je wilt hebben en bevestig de betaling. Je hebt nu Bitcoin die je naar iedereen kunt sturen, waarmee je veilig kunt sparen of die je kunt delen met familie. Je kunt er ook je WireX kaart mee opwaarderen, of weer omrekenen naar euro’s. Kortom: je kunt je Bitcoins nu bijna overal ter wereld gebruiken.
WireX prepaid crypto creditcards
De WireX kaart voorziet consumenten niet alleen in een flexibele betaaloplossing, maar het is ook een travel card. Je kunt er namelijk mee betalen in verschillende valuta. Zo is het mogelijk Bitcoins en andere cryptocurrency om te zetten in US Dollar, euro’s en Britse ponden. Deze kaart is daarmee geschikt voor mensen die verschillende valuta nodig hebben.
Bij WireX wordt vooral veel met Bitcoins gewerkt. Je laadt je WireX kaart op met een lokale valuta, waarna je het geld kunt omzetten in Bitcoins. Je kunt dan een betaling doen in Bitcoins bij winkeliers die dit accepteren. Het is ook mogelijk om het geld weer om te zetten naar een lokale valuta.
Virtuele kaarten
WireX biedt ook virtuele kaarten aan. Een zogenaamde ‘Virtual Card’ is vooral geschikt voor consumenten die hun aankopen voor online of met hun telefoon doen. Er kan al samen worden gewerkt met PayPal, Apple Pay en Google Pay. Daarmee wordt het uitwisselen van traditioneel geld en cryptocurrencies het stuk makkelijker. Dit werkt allemaal via de WireX app. Zo kun je geld omwisselen met één druk op de knop.
Travel Cards
Ga je op vakantie naar het buitenland? Dan kun je in je vakantieland in de lokale valuta betalen. WireX ondersteunt namelijk Amerikaanse Dollars, euro’s en Britse ponden. Dat is handig voor reizigers die niet direct toegang hebben tot meerdere valuta, of niet met wisselkoersen en hoge commissies willen werken.
Een zogenaamde ‘Travel Card’ is ook handig voor gebruikers die worden betaald door opdrachtgevers en werkgevers uit het buitenland. Laat je opdrachtgevers of werkgever in hun lokale valuta betalen en zet het geld om in jouw lokale valuta of zelfs Bitcoins. Volgens WireX wordt deze methode van betaald worden steeds populairder, omdat steeds meer mensen internationaal werken. Daarmee is deze kaart zeer geschikt voor freelancers.
AltCoin Cards
Een andere kaart is de Altcoin kaart. Deze kaart wordt geschikt voor de toekomstige conversie van Bitcoin. Dat betekent dat WireX kaarthouders verschillende Altcoins kunnen ontvangen. Daarbij valt te denken aan Ether, LiteCoin, Monero, Lisk, Ripple, Dash, DAO en vele andere cryptocurrencies.
Mobiele Wallets
Wat WireX bijzonder maakt, is dat het ook mogelijk jouw geld in een mobiele wallet te bewaren. Dat werkt met bijvoorbeeld Apple Pay, Android Pay of Samsung Pay. Deze wallets kunnen gebruikt worden bij iedere winkelier die het ondersteunt.
Over het algemeen werkt zo’n wallet door eerst je kaartinformatie in te vullen, gevolgd door een pincode om de wallet te versleutelen. Je richt je telefoon dan naar het kassasysteem, waardoor je contactloos kunt betalen. Dit werkt vaak via een NFC-chip.
Mobiele Wallets zijn vaak veiliger dan het bij je hebben van een fysieke kaart. Een mobiele wallet is namelijk vaak versleuteld met een pincode of vingerafdruk. Daarnaast maakt het gebruik van unieke, versleutelde betaalcodes als het data verzendt om betalingen te doen. Op die manier blijft al jouw financiële informatie bij jou.